Przegladsz forum jako Gosc Zarejestruj sie
aby otrzymac pelnoprawny dostep do wszystkich zasobów forum.
Witaj na www.landwirtschafts-simulator.pl Zaloguj   Rejestracja
   •  Odwiedź oficjalną witrynę gry

   •  Kup grę lub dodatki DLC

   •  Informacje o grze
   •  Weź udział w konkursie

   •  Galeria konkursów

   •  Archiwum galerii
   •  Regulamin

   •  Kontakt
   •  Dołącz do naszej grupy modderów

   •  Dołącz do naszej grupy grafików
   



Poprzedni temat «» Następny temat
Pory roku
Autor Wiadomość
Marcinho 
WETERAN


Wiek: 28
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 100
Piwa: 58/48
Skąd: SQNTOWNI
  Wysłany: 2017-08-27, 11:44   Pory roku

Cześć wszystkim, kope lat ;)
Ostatnio gram w LS-a z użyciem modyfikacji Seasons Mod v 1.0.0. który bardzo fajnie rozwija grę, jednak nastała zima i mam problem z karmieniem zwierząt - zarówno owce jak i krowy nie przyjmują trawy tam gdzie mają koryta (na jesień nakosiłem cała przyczepę samozbierającą trawy) a siana nie posiadam + znknęły mi belki trawy które nie były zafoliowane. Czy mój save złapał jakiegoś BUG-a czy to sprawka moda? Może ktoś opisze mi szerzej co po za pogodą i zmianami w cyklu produkcyjnym zwierząt wprowadza ta modyfikacja?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1449
Piwa: 636/63
Skąd: Nosków
Wysłany: 2017-08-27, 12:42   

1. Zaktualizuj mod do v1.1.0
2. Chyba nie zapoznałeś się z opisem tego modu w jednej ze zakładek pod ESC, jest tam wyraźnie napisane że zimą nie można karmić trawą (tak jak w realu) bo trawy nie można przechowywać (jest mokra i zaczyna gnić), tak też zrobili w tym modzie, jeśli ściąłeś trawę to musisz ją zbelować i owinąć lub zrobić z niej siano (wtedy sprasowane siano można przechowywać, tak jak w realu), tylko musisz mieć też mapę pod ten mod przystosowaną (dodana maska śnieżna w budynkach/wiatach), aby gra wiedziała że dane baloty/kostki są pod wiatą i są chronione przed warunkami atmosferycznymi.
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Marcinho
NICO 
Emerytowany Admin


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 65118
Wiek: 26
Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 156
Piwa: 281/88
Skąd: Wlkp
Wysłany: 2017-08-27, 12:47   

Marcinho, powiem tak:

1. Zimą nie możemy karmić trawą, jedynie siano, dlatego też zimą nie uzyskamy 100% wydajności krów
2. kostki/bele trawy nie owinięte folią zimą po prostu znikają (symulacja gnicia) dlatego przed zimą trawę która ci zostanie najlepiej owinąć w folie na kiszonkę

3. Bele słomy i siana również znikają zimą jeżeli nie są pod dachem (również symulacja gnicia), jednak nie wystarczy wstawić bel pod byle wiatę bo specjalne obszary w których nie gnije słoma i siano tworzy się w ge. Zależy na jakiej grasz mapie bo te które mają dodany Season mod, mają te obszary dodane w każdym budynku, natomiast prawie wszystkie mapy działają z season modem, tzn pojwia się śnieg na ziemii i zmieniają tekstury drzew o ile sa to oryginalne drzewa, jednak nie mają one właśnie dodanych tych obszarów w któych nie gnije słoma,

Najlepiej zajrzyj na stronę twórców modu:

https://www.realismusmodding.com/

znajdziesz tutaj zarówno informacje które podałem wyżej jak i opis całego działania modu bo zmienia on dość mocno mechanikę ekonomii w FS, jest tam także poradnik jak dodać te obszary do słomy które spokojnie sam ogarniesz, w razie pytań to gram sporo na tym modzie i jak coś to pytaj bo już rozgryzłem ten mod.

Najlepiej przeczytaj wszystko z powyższej strony i wszystko na temat tego modu będzie dla ciebie jasne
_________________

"DIESEL kopci, DIESEL czadzi, DIESEL nigdy Cię nie zdradzi"


 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Marcinho
Marcinho 
WETERAN


Wiek: 28
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 100
Piwa: 58/48
Skąd: SQNTOWNI
Wysłany: 2017-08-27, 22:42   

@Ziuta: w wersji 1.0.0 nie rzuciła mi się w oczy ta informacja, ale może ślepy po prostu już jestem :P

Generalnie bardzo dziękuję za pomoc, jak widać na starą gwardię zawsze można liczyć :564:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
criss20ster

Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 13579
Dołączył: 10 Lip 2015
Posty: 33
Postawił 8 piw(a)
Wysłany: 2017-09-23, 20:47   

Ja się podepne pod temat.

Chodiz o to bo czegos nie czaje albo sam sobie mieszam.

Trawe jak mam skokoszona powinienem ja owinac i zostawic ja jak minie zima zeby na wiosne miec co nie ?

Siano to wiadomo trzeba mieć na zime, je po skosozneiu trawy tzreba owina cczy mozna zostawic luzem

I czy ma znaczenie czy sa to bele okragle czy prostakotne ?

Chyba że ktoś łapatologicznie mi to wytłumaczy. sorry że zawracam Wam głowę
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
NICO 
Emerytowany Admin


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 65118
Wiek: 26
Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 156
Piwa: 281/88
Skąd: Wlkp
Wysłany: 2017-09-24, 08:08   

criss20ster, trawa (nie siano) niezależnie od tego czy w belach czy luzem, po 2 dniach gnije i znika, dlatego trzeba owijać w folie i wtedy masz je dopóki nie zużyjesz, bele owiniete mogą leżeć na dworze, natomiast siano musisz trzymać pod wiatą bo też zaczyna gnić przez co zmniejsza swoją objętośc i zamiast 4000 tys litrów belka może mieć 2500 albo jak za długo będzie lezeć to zniknie całkowicie, słoma tak samo, kształt belki bez znaczenia, najlepiej w grze pod esc w jednej karcie masz opisanego całego season moda co i jak po pl ;)
_________________

"DIESEL kopci, DIESEL czadzi, DIESEL nigdy Cię nie zdradzi"


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
criss20ster

Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 13579
Dołączył: 10 Lip 2015
Posty: 33
Postawił 8 piw(a)
Wysłany: 2017-09-26, 20:42   

Ale podobno owinięta trawa zmienia się w kiszonkę. Tak widziałem pod "ESC" ten opis
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Marcinho 
WETERAN


Wiek: 28
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 100
Piwa: 58/48
Skąd: SQNTOWNI
Wysłany: 2018-01-08, 23:35   

odkopuję temat :) zainstalowałem sobie dodatek straw harvest (wrzuciłem go na wersje gry PLATINIUM) i z tego co widzę gryzie mi się on z season modem ktoś coś wie na temat jakiegoś rozwiązania tego problemu? przetrząsłem troche intrnetu ale nic nie znalazłem :(
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1449
Piwa: 636/63
Skąd: Nosków
Wysłany: 2018-01-08, 23:48   

LOGa na www.pastebin.com daj.
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Marcinho 
WETERAN


Wiek: 28
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 100
Piwa: 58/48
Skąd: SQNTOWNI
Wysłany: 2018-01-09, 00:10   

nie kumam tego portalu :P

http://www36.zippyshare.com/v/eQknn813/file.html

z tego co doczytałem straw harvest nie lubi się też z licznikiem bel ale jego wyłączenie nic nie daje, generalnie sprawa wygląda tak, beluje trawę prasą zwijającą, napełniam komorę do pełna, otwieram klapę ale nie widać zwiniętego bala tylko jest "niewidzialny" (nawet wyrzutnik beli się ugina jakby na niego spadła) po czym gra zaczyna lagować i nie da się zrobić nic po za obracaniem kamery i wyjściem z ciągnika a po wyjściu już nic nie działa po za ctr+alt+del ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1449
Piwa: 636/63
Skąd: Nosków
Wysłany: 2018-01-09, 01:31   

1. Wchodzisz na stronę, wklejasz tekst, klikasz na dole "Create New Paste" i dajesz link który się zmienił w polu adresu.
2. Z tego co widzę to mod "FS17_Krone_Vario_Pack_1500_MC_V2_Surci_Modding" generuje 90% błędów więc sprawdź bez niego. Dodatkowo radzę zaktualizować grę do wersji 1.5.3.1 i mod:
FS17_CoursePlay5 - do v5.02.00051 (ty masz v5.01.00133)
FS17_DCK_FollowMe - do v1.2.2.44 (ty masz v1.0.0.17)
FS17_GearboxAddon - do v3.0.0.6 (ty masz v2.0.0.9)
FS17_RM_Seasons - do v1.3.0.0, niedługo pojawi się v1.3.1.0 z tego co widzę (ty masz v1.1.0.0)
FS17_seasons_master - wywalić
A tu masz do poprawionego przeze mnie modu na licznik bel (bo widzę że masz tą kiepską przeróbkę z FS15 do 17): https://www.dropbox.com/s...ounter.zip?dl=0 ale nie testowałem czy też konflikt z tamtym nieoficjalnym DLC powoduje.
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Marcinho
ssienio 
woj.Podlaskie


Stary nick: ssienio1
Wiek: 29
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 124
Piwa: 67/279
Skąd: Kaczyn Stary
Wysłany: 2018-01-09, 10:28   

Ja miałem podobne objawy, jak miałem dodaną Goweil LT-Master. Tylko mi każda prasa lagowała i beli nie wyrzucała.
_________________

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Marcinho 
WETERAN


Wiek: 28
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 100
Piwa: 58/48
Skąd: SQNTOWNI
Wysłany: 2018-01-09, 14:26   

ad.1
wyskakiwał mi komunikat że plik max 512kilo - mniejsza z tym ;)
ad.2
Jak zawsze nieoceniony w pomocy - faktycznie problematyczna jest prasa, na standardowej nie ma tego problemu czyli będę musiał zrezygnować z mojego ulubionego zestawu na jakiś czas i zainwestować w praso-owijarkę (KUHN) albo jechać na dwa zestawy, ewentualnie zaczep do innej prasy wyspawać :P co do aktualizacji pozostałych modów do przetrząsnąłem pół internetu i nie znalazłem aktualki do gearboxa - wszędzie jest v2.0.0.9 :/

Dzięki wielkie :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1449
Piwa: 636/63
Skąd: Nosków
Wysłany: 2018-01-09, 16:00   

1. Przy wrzucaniu plików tak może być, lepiej zaznaczyć wszystko z pliku (CTRL+A), skopiować (CTRL+C) i wkleić w pole tekstowe (CTRL+V).
2. GB: https://github.com/Mogli12/GearboxAddon/blob/master/FS17_GearboxAddon.zip (po prawej stronie masz przycisk "Download" obok "History").
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Marcinho
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Autor StartVISION.pl | Edycja MDesign | Copyright © 2010 Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
‹xÚ