Przegladsz forum jako Gosc Zarejestruj sie
aby otrzymac pelnoprawny dostep do wszystkich zasobów forum.
Witaj na www.landwirtschafts-simulator.pl Zaloguj   Rejestracja
   •  Odwiedź oficjalną witrynę gry

   •  Kup grę lub dodatki DLC

   •  Informacje o grze
   •  Weź udział w konkursie

   •  Galeria konkursów

   •  Archiwum galerii
   •  Regulamin

   •  Kontakt
   •  Dołącz do naszej grupy modderów

   •  Dołącz do naszej grupy grafików
   



Poprzedni temat «» Następny temat
Claas Mega 208 - efekt odciągniętego ręcznego
Autor Wiadomość
kbostroda 


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 13579
Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 33
Piwa: 17/12
Skąd: Mazury
Wysłany: 2017-07-08, 12:09   Claas Mega 208 - efekt odciągniętego ręcznego

Witam, mam taki problem z kombajnem Claas Mega 208 z ModContestu, a mianowicie, kiedy w kombajnie nikt nie siedzi, typu pracownik bądź ja, kombajn potrafi znajdując lekką pochyłość powolutku zjeżdżać i np jak pójdę po ciągnik z przyczepą i podjadę do kombajnu, to on potrafi znajdować się kilka-kilkanaście metrów dalej. I tu moje pytanie, da sie to jakoś wyłączyć, bądź całkowicie usunąć z modu, żeby on się sam nie poruszał? z góry dzięki za odpowiedź :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1422
Piwa: 612/63
Skąd: Nosków
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 2017-07-08, 13:24   

To nie jest funkcja tylko błąd, musiałbyś pobawić się wartościami w linijkach kół w głównym XMLu i w linijkach w XMLu samych kół. No i to jest na chybił trafił bo nie ma jakiegoś wzoru czy coś jak to ustawić.
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
kbostroda
Proxim 


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 19340
Wiek: 18
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 96
Piwa: 27/67
Skąd: Zawieprzyce
Wysłany: 2017-07-08, 20:14   

Zwiększ Density tylnej osi. PS. Pomaga :) ja dałem 20 i stoi jak wryta
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
kbostroda
kbostroda 


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 13579
Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 33
Piwa: 17/12
Skąd: Mazury
Wysłany: 2017-07-09, 02:29   

Dzięki wielkie za pomoc :) jednak pojawił się kolejny problem a mianowicie chciałem wgrać do niego oryginalne dźwięki znalezione w modzie z fs 13. Wszystko ładnie pięknie, ale kiedy pozmieniałem linijki to po pierwsze dźwięki są tak ciche, że żeby je usłyszeć, to trzeba dać prawie na maksa głośność głośników i nie pomaga zwiększenie wartości volume w xml. Po drugie są one zniekształcone i dziwnie brzmią tak jakby odtwarzają się w wolniejszym tempie. Po trzecie dźwięki threshing i threshing start w ogóle nie odpalają. Co można z tym zrobić ? Czy w FS 17 jest inna logika dźwięków niż w FS 13 ? Rozumiem, gdyby były złe dźwięki, źle skonwertowane do wav, czy coś tego typu, ale jednak w FS 13 działały bez zarzutów. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1422
Piwa: 612/63
Skąd: Nosków
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 2017-07-09, 12:27   

Nie podmieniaj linijek tylko pliki...
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
kbostroda
kbostroda 


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 13579
Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 33
Piwa: 17/12
Skąd: Mazury
Wysłany: 2017-07-12, 15:10   

teoretycznie jest taka możliwość i działa, tak więc należy Ci się piwko, ale zrobiłem tak tymczasowo, bo chodzi o to, że ten kombajn wykorzystuje oryginalne dźwięki od kombajnu case i to je narazie podmieniłem, dlatego też próbowałem podmieniać linijki, żeby mieć normalnie folder z dźwiękami w modzie i nie usuwać oryginalnych dźwięków :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1422
Piwa: 612/63
Skąd: Nosków
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 2017-07-12, 19:00   

No ścieżkę do pliku też możesz zmienić ale nie zmieniaj atrybutów i parametrów jak nie wiesz od czego są.
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Autor StartVISION.pl | Edycja MDesign | Copyright © 2010 Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
‹xÚ