Przegladsz forum jako Gosc Zarejestruj sie
aby otrzymac pelnoprawny dostep do wszystkich zasobów forum.
Witaj na www.landwirtschafts-simulator.pl Zaloguj   Rejestracja
   •  Odwiedź oficjalną witrynę gry

   •  Kup grę lub dodatki DLC

   •  Informacje o grze
   •  Weź udział w konkursie

   •  Galeria konkursów

   •  Archiwum galerii
   •  Regulamin

   •  Kontakt
   •  Dołącz do naszej grupy modderów

   •  Dołącz do naszej grupy grafików
   



Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Sqad00
2016-08-24, 18:27
Usunięcie manualnie podnoszonego gardziela
Autor Wiadomość
Leszek 

Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 12345
Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2015
Posty: 26
Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2016-08-22, 19:44   Usunięcie manualnie podnoszonego gardziela

Witam. Jaki skrypt odpowiada za manualne podnoszenie gardziela ? W tej chwili mogę podnieść go myszką bądź klawiszami "K" i "M", chciałbym jednak standardowo klawiszem "V".
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1422
Piwa: 612/63
Skąd: Nosków
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 2016-08-22, 22:03   

Musisz wywalić linijki <movingTools> a zrobić od nowa całą linijkę <attacherJoint> np. na podstawie jakiegoś oryginalnego kombajnu.
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Leszek 

Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 12345
Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2015
Posty: 26
Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2016-08-23, 21:03   

Kod:
<attacherJoint jointType="cutter" index="0>11|0|3|0|16|0|0" rotationNode="0>11|0|3" minRot="-28 0 0" maxRot="-21 0 0" rotationNode2="0>11|0|3|0|16|0" maxRot2="0 0 0" moveTime="2.0" />


Tak wygląda teraz moja linijka. Brałem na przykładzie innego kombajnu (bizon rekord). Plus jest taki że przy podłaczeniu hederu idzie on automatycznie do góry (tak jak to powinno być) ale nie można go opuścić (nie reaguje na klawisz "V")
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1422
Piwa: 612/63
Skąd: Nosków
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 2016-08-23, 21:17   

Zakres ruchu musisz ustawić indywidualnie dla swojego kombajnu, obecnie masz 7° tylko więc praktycznie niewidoczny ruch od samej góry w dół.
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Leszek 

Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 12345
Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2015
Posty: 26
Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2016-08-24, 09:25   

Chodzi o ustawienie "maxRot" i "minRot" ? Bawiłem się tymi wartościami i dalej nic, zero reakcji na klawisz "V". a może jeszcze coś w Moddesc trzeba zmienić ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1422
Piwa: 612/63
Skąd: Nosków
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 2016-08-24, 17:25   

Rozumiem że wartości wpisałeś tam z GE po ustawieniu odpowiedniego indexu gardzieli w pozycji górnej i dolnej??
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Leszek 

Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 12345
Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2015
Posty: 26
Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2016-08-24, 20:04   

A który to indeks ? Cały gardziel ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Ziuta 
Pseudo informatyk :D


Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 10111001
Wiek: 22
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 1422
Piwa: 612/63
Skąd: Nosków
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 2016-08-24, 21:01   

Leszek napisał/a:
A który to indeks ? Cały gardziel ?

Wystarczyło przeczytać co masz w tej linijce <attacherJoint>: rotationNode
_________________
"Kto postem wojuje, ten od bana ginie!"

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Leszek 

Podaj pięć twoich szczęśliwych liczb: 12345
Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2015
Posty: 26
Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2016-11-23, 12:21   

Odgrzeje trochę kotleta. Powróciłem do tematu i jest mały sukces ponieważ przy włączonym kombajnie (pozycja robocza - włączona młocarnia, heder itp) mogę opuszczać i podnosić heder klawiszem "V" ale już gdy wyłączę heder i młocarnie to gardziel idzie do góry i nie można już go opuścić. Gdzie jeszcze może tkwić problem ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Autor StartVISION.pl | Edycja MDesign | Copyright © 2010 Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
‹xÚ